top of page
syvo_logo_valkoinen.png

Uskollisuuden kilta

 

Suomen Voimisteluliiton kiltojen tarkoituksena on koota seuran jäsenet ystävyyttä ja henkistä vireyttä ylläpitäväksi piiriksi. Uskollisuuden killoissa toteutetaan entisajan kilta-ajatusta sovellettuna liiton henkeen ja toimintaan. Killan voi perustaa kymmenen vuotta Suomen Voimisteluliiton toimintaa harjoittanut seura.

Sysmän kilta perustettiin ensimmäisen kerran jo v. 1954, mutta toiminta loppui jo samana vuonna. Voimisteluliiton ehdotuksesta kilta perustettiin uudelleen lokakuussa 1981, siis yli 40 vuotta sitten. Siitä lähtien on toiminta ollut vireää ja hyvinkin säännöllistä.

Killan jäseneksi voi liittyä, sääntöjen mukaan, 25 vuotta täyttänyt ja ainakin 5 vuotta johonkin voimisteluliiton jäsenseuraan kuulunut henkilö. Perustajajäseniä, kiltalaisia vuodesta 1981, on mukana vielä 6. Onneksi olemme saaneet vuosittain pari uutta kiltalaista mukaan ja mukaan mahtuu lisääkin!

Jäsenmäärä on vaihtelevasti ollut 23-30. Noin puolet killan jäsenistä on yli 80 vuotiaita, joten pitkään on Voimistelijoiden jäseniä oltu ja jumppaa harrastettu.

Killan jäsen on automaattisesti myös pääseuran, SyVon, jäsen.

 

Killan toiminta:

  • kiltaillat joka kuukauden toinen maanantai kiltalaisten kodeissa tai esim. kahvilassa ohjelman, kahvittelun sekä seurustelun merkeissä

  • osallistuminen seuran kunto- venyttely ja vesijumppaan voinnin mukaan

  • kuntoilut, lähinnä kävely, omaehtoisesti

  • teatteri- ja kartanoretket

  • vuoden päättää joululounas

Kysy lisää kiltatoiminnasta:

Kaarina L   040 7415 234

Taina S       040 8433 067 tai

Leila  P       050 3416 311

Tule mukaan virkistävään
Kilta-toimintaan!

KILTALOG.jpg

Suomen Voimisteluliiton kiltamerkki. Väreillä on oma symboliikkansa.

KANSI80v.jpg

Kiltailta Ulla Virkkusen luona ja uudet seurapaidat 2019.

Kilta kesällä 2017.png

Kilta kokoontui Kuurina-teatterin näytökseen Teatteritalolle kesällä 2017.

KILTA30v.jpeg

Killan 30-vuotisjuhlaa vietettiin Vanha Olkkolassa lokakuussa 2011. Juhlalounaan jälkeen kokoonnuttiin kartanon lämpimän uunin kupeelle yhteiskuvaan.

Seuran 80-vuotishistoriikissa (Veijo Kare 2009) on myös kiltamme historia tarkemmin.

bottom of page